O veste buna

Acest post e dedicat locuitorilor cartierului Marasti si iubitorilor orasului Cluj in general.

Mai exact e vorba de vechiul Cinema Marasti. Pe vremea cand inca functiona am vizionat acolo productii precum “George of the jungle”, Ace Ventura – When nature calls” sau animatia Disney “Hercules”, si inca la cel mai bun pret din oras de pe atunci. Dar trecutul e trecut, iar in ultimii ani, odata cu aparitia noilor atractii din oras, cinematograful s-a desfintat, cladirea insasi degradandu-se treptat, pana cand lumea a inceput sa evite zona din cauza mizeriei.

La inceputul acestui an insa situatia parea sa se schimbe. Geamurile sparte ale vechii cladiri au fost inlocuite, trotuarele si strazile din zona au fost reparate. In timpul verii zona roia de muncitori si utilaje. La inceputul toamnei locul parea de nerecunoscut: toata zona pietonala din jurul statiei de autobuz a fost rezovata, in spate s-au reparat strazile si s-au amenajat locuri de parcare si cladirea insasi a capatat straie noi (fara a modifica modelul si arhitectura veche, demn de apreciat).

Cu fiecare zi in care modificarile nu conteneau sa isi faca aparitia, eram tot mai curios ce urma sa apara in vechea locatie a cinematografului. Aseara am primit un articol online care mi-a satisfacut pe deplin curiozitatea: (sursa: stiridecluj.ro)

“Filme gratis la noul Cinema Marasti! Vezi ce trebuie sa faci

Cinema Marasti se redeschide vineri, 30 septembrie, dupa cativa ani in care locatia a fost abandonata. Surpriza este ca, pentru clujeni, accesul in cinematograf va fi gratuit.

Inaugurarea noului cinematograf, unde vor avea loc si proiectii 3D, va fi facuta la ora 12.00 de catre primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, iar primii care vor intra in sala de cinema vor fi copiii. Publicul va avea acces la filme gratis numai de sambata, 1 octombrie, de doua ori pe zi in weekend si o data pe zi in timpul saptamanii.

Pentru a putea viziona un film, clujenii vor trebui sa prezinte buletinul, pentru a dovedi ca sunt rezidenti si nu trebuie sa plateasca nimic. In cazul in care cineva doreste mai multe locuri si vrea sa fie sigur ca le are, va trebui sa mearga cu 24 de ore inainte de proiectie la primaria din carierul Marasti si sa intre in posesia lor.

Biletele pot fi luate si direct de la cinematograf, cu maxim 15 minute inainte de proiectie, in limita locurilor disponibile.

Sala cinematografului Marasti a fost refacuta si Primaria Cluj-Napoca a cumparat si o instalatie de proiectie moderna. Filmele care vor rula sunt atat romanesti, cat si de productie straina, cu conditia ca inainte sa aiba premiera in cinematografele platite.”

(articol original: http://www.stiridecluj.ro/social/filme-gratis-la-noul-cinema-marasti-vezi-ce-trebuie-sa-faci)

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Confirmarea vestii « redeight8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: