Nesfârşita Toamnă

Titlul este doar un vis, o dorinţă, o himeră. Defapt este anotimpul meu preferat. Toamna. Nu e nimic legat de data de azi, 11.11.11. Nu e nimic apocaliptic în acest articol. Este un omagiu adus naturii. Multă lume zice că toamna este anotimpul morţii. Greşit. Dacă toată natura ar muri, cum ar putea renaşte la primavară? E mult mai simplu de atât. E vorba de conservare. Spre deosebire de primărie şi echipele de salubrizare, toamna nu este luată niciodată prin surprindere de către iarnă. Nu uita, şi iarna face parte din natură. E încă un ciclu. Toamna, natura se pregăteşte pentru anotimpul rece. Copacii renunţă la frunze, pentru a putea stoca energia acumulata în timpul verii. Restul plantelor se retrag în pământ pentru a putea rezista frigului.

Fericirea este un sentiment. Nu ştiu dacă tu mai ţi minte când ai fost ultima oară cu adevărat fericit. Cea mai frumoasă zi din viaţa mea a fost o duminică de toamnă (8 octombrie 2006, e la dosar). De atunci am ştiu că toamna nu mă va mai dezamăgi niciodată. Nu a fost o zi ieşita din comun, nu s-a întâmplat nici un eveniment major. Dar în momentul când am ştiut, efectiv m-am oprit în mijlocul străzii. A fost ca o piesă de teatru. Parcă totul urca pe scenă: locaţia Cluj-Napoca, strada Paris; un tânăr se opreşte brusc din mers; trotuarul este acoperit cu frunze mari de castan; pe sub el curge neîncetat canalul Morii; vântul tot mai slab aduce câteva frunze la picioarele tânărului; soarele trecut de amiază îi încălzeşte încet partea dreaptă a feţei; lumina lui creşte în intensitate reflectându-se în ochii băiatului; sentimentul de fericire îi umple sufletul şi mintea făcându-ul să zâmbească; după cele 3 secunde scurse de când s-a oprit, tânărul îşi reia traseul; viaţa lui continuă, profund marcată; cade cortina.

Toamna devine cu adevărat grandioasă spre sfârşit. Frunzele uscate foşnesc sub picioarele tale la fiecare pas. Soarele îşi face loc printre norii tot mai deşi, aruncând parcă direct spre tine ultimele raze călduroase. Vântul rece curăţă aerul aducând cu el mirosul iernii. Fundalul pictat oferit de toamnă este unul plin de culoare şi lumină. Bucură-te de spectacolul naturii şi nu lăsa frigul să-ţi răcească sentimentele. Primăvara e la o iarnă distanţă!

– Dionis Dei –

Advertisements
Previous Post
Next Post
Leave a comment

1 Comment

  1. Frumoasa toamna…FELICITARI pentru FOTO!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: