Winter Tale

Spiritul anotimpului de iarnă este viu. Deşi îşi face puternic simţită prezenţa cel mai adesea la sfârşit de decembrie, el rămâne cu noi şi la cumpăna dintre ani, şi ne face să-i ducem dorul odată cu venirea primăverii. Fiecare dintre noi primim spiritul în viaţa noastră aşa cum ştim mai bine, după timpul propriu şi după sentimentele propri. Natura ne oferă un decor, o scenă pe care oamenii pot face tot ce îşi doresc, lucruri care în restul anului li s-ar părea cel puţin ciudate. Zăpada este cadoul naturii pentu cei care vor să arate lumii că spiritul iernii îi umple de fericire, pentru cei care se bucură alături de familia lor şi pentru cei care vor să se bucure din plin de viaţă.

Trebuie să recunosc cu tristeţe că în acest anotimp (care nu prea s-a potrivit cu calendarul anului) spiritul nu a fost cu mine. Nu am căutat motive şi nici nu mi-am forţat sentimentele. În schimb am sperat în viitor şi am privit în trecut. Mi-am amintit că anul trecut am fost inspirat să încep o poveste. Povestea iernii (eng. winter tale). Această poveste a început cu o simplă fotografie de iarnă:

Fotografia, făcută pe un mic pod peste Someş, a devenit prima dintr-o serie de fotografii de iarnă care împreună spun Povestea Iernii. După ce s-au strâns destule poze pentru un prim capitol al poveştii, le-am adunat toate sub acelaşi simbol (Winter Tale) şi le-am postat anul trecut în galeria de pe DeviantArt (seria completa, aici). Fotografia de mai sus a devenit în câteva săptămâni favorita membrilor comunităţii DevianArt, fiind cea mai vizualizată din serie. Cu toate acestea prima poză nu este singura din preferatele mele. Mai jos poţi vedea coperta seriei şi câteva din fotografiile mele favorite de anul trecut:

Anul aceste chiar dacă spiritul m-a ocolit, şi natura ne-a păcălit, tot am reuşit să fac câteva poze de sezon, care urmează să devină mai târziu un nou capitol al poveştii de iarnă din galeria de fotografii. Până atunci te poţi bucura (în exclusivitate cum ar zice în presă) de viziunea mea de anul acesta asupra iernii. Sper să te bucuri cât mai mult de spiritul iernii în lunile ce urmează…cât despre mine, aştept cu nerăbdare să mă viziteze sezonul următor.

Advertisements
Leave a comment

5 Comments

 1. Foarte frumoase pozele :X:D
  Minunate :D

  Reply
  • Merci mult de comment. Vad ca blogul tau e la inceput de drum, ai inceput cu o poza frumoasa, astept sa vad si altele la fel de reusite, bafta! (:

   Reply
 2. Felicitari!
  Unde e podul acela ca nu-im dau seama din cauza zapezii:D

  Reply
  • Este pe traseul meu spre facultate, o zona mai retrasa a Clujului, undeva la capatul str Fabricii de Zahar

   Reply
 1. Povestea continuă « redeight8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: