Muzică la pătrat

Internetul e plin de chestii simpatice şi haioase. Cel puţin deocamdată, până se mai joacă ăştia cu ACTA. Sperăm că utilizatorii se vor impune şi totul va reveni la normal. Only time will tell. Până una alta mai avem Facebook şi 9GAG şi o mulţime de alte site-uri de pe care putem împărţi prietenilor motive pentru a zâmbi.

Dar pe lângă glumele şi bancurile uzuale, se mai întâmplă, rar, să dăm peste lucruri care ne lasă pur şi simplu uimiţi. Aşa am păţit şi eu zilele trecute, plimbându-mă cu mouse-ul printre diverse imagini comice, să dau peste o mică animaţie flash interactivă care m-a lăsat efectiv cu gura căscată. Aplicaţia se numeşte Tone Matrix şi a fost dezvoltată de aM Laboratory.

Dacă ai sărit peste text direct la pătrăţelele gri, ar fi bine să revii aici că să afli despre ce este vorba şi cum se folosesc defapt pătrăţelele gri. În pătratul mare negru este o grilă (sau matrice, cum preferi) compusă din 16 linii şi coloane, în total 256 de pătrăţele gri. Cu ajutorul acestor pătrăţele îţi poţi crea propriul tau soundtrack, un ritm interesant, your very own new groove (: În momentul în care apeşi cu mouse-ul pe unul din pătrăţelele gri, acesta se face alb şi scoate o notă muzicală. De aici în continuare ţine doar de imaginaţia ta de a crea modele cât mai interesante, cu fel şi fel de forme. Experimentează în voie, pentru că orice combinaţie de pătrăţele sună la fel de melodios. Dacă eşti în pană de idei poţi să te inspiri din exemplele postate de alţi utilizatori pe Youtube. Înainte de a începe să te joci îţi dau câteva indicaţii care te vor ajuta:

– tonalitatea sunetelor scade în intensitate pe liniile matricii, de sus in jos.

– dacă apeşi încă odată pe un pătrăţel alb, acesta se dezactivează.

– pătrăţelele albe dispuse orizontal reprezintă sunete distincte; în cazul în care ai mai multe pătrăţele albe pe aceaşi coloană, ele vor emite un singur sunet.

– ca să resetezi placa (să elimini toate pătrăţelele albe) trebuie să apeşi tasta [space].

Îţi doresc distracţie plăcută! (:

[swf src="http://dagobah.net/flashswf/ToneMatrix.swf" width=600 height=600]

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: