Hai la jocuri!

A venit primăvara (drept urmare banner-ul blogului s-a încărcat de polen). Zăpada s-a topit, ghioceii răsar şi altdundeva decât la tarabele din piaţă şi natura prinde încet încet viaţă. Dar totuşi este încă o perioadă de tranziţie, vremea rece ia în stăpânire dimineţile şi serile, iar oamenii încă mai au nenorocul să prindă răceala unii de la alţii.

Şi ca în orice perioadă de tranziţie, mai ales când vine vorba de starea meteo, niciodata nu ştim cu ce să ne îmbrăcăm. Unii sunt preacauţi şi se îmbracă gros devreme, şi pornesc la drum cu gândul că vor trebui să reziste creşterii temperaturii de peste zi. Alţii, dimpotrivă, aleg să ignore pericolele, urmează moda şi sfârşesc prin a suporta consecinţele. Însă cei mai norocoşi dintre noi au o a treia posibilitate: să mai rămână puţin în căldura primitoare a propriului cămin. Şi din pacate, ca noi toţi, când se întâmplă să fim acasă, majoritatea timpului şi-o petrec ăî faţa monitorului, fie el portabil sau de birou.

Indiferent de munca pe care o facem cu ajutorul calculatorului ataşat respectivului monitor, pauzele pe care le luăm sunt dedicate inevitabil distracţiei şi detaşării. Tehnologia şi mai ales internetul împing distracţia dincolo de limite, în fiecare zi. Poţi alege orice, de la clasicul Solitaire acompaniat de o muzică bună până la “răsfoitul” publicaţiilor online şi a blogurilor sau “răsfoitul” paginilor de profil de pe site-urile de socializare.

Undeva printre toate aceste alegeri, există o constantă care nu ţine cont de vârstă sau localizarea pe glob: jocurile. Acestea sunt pentru toate gusturile şi în toate combinaţiile posibile. Eu am apreciat întotdeauna jocurile simple, uşor de înţeles şi de jucat, cu o grafică interesantă, amuzante şi creative, care totuşi te fac să gândeşti puţin, îţi pun rotiţele în mişcare, faţă de jocurilor care folosesc excesiv tastatura şi mouse-ul şi care duc la uzura prematură a acestora. În continuare am să-ţi prezint 6 dintre jocurile mele preferate de relaxare în timpul pauzelor. La sfârşitul prezentării fiecarui joc, poţi vedea înregistrări din timpul jocului, pentru aţi face o cât mai bună idee despre ce este vorba. Distracţie plăcută!

1. Angry Birds

Descriere: jocul momentului, a invadat lumea internetului şi a dispozitivelor de tip “touch screen”. Scopul jocului este de a folosi diferite tipuri de păsări pentru a anihila inamicii numarul 1, şi anume, porcii.

Variante: jocul se poate juca online, de pe contul de facebook, sau se poate descărca direct pe calculator. Cea de-a două categorie cuprinde 3 jocuri diferite, Angry Birds (varianta clasică), Angry Birds Seasons şi Angry Birds Rio. În 22 martie se lansează Angry Birds Space.

 

2. Cut the rope

Descriere: un posibil rival al păsărilor furioase, Cut The Rope este un joc devoltat de ZaptoLab, mediatizat şi promovat de Microsoft prin intermediul browser-ului Internet Explorer 9 (nivele oferite exclusiv în cadrul acestuia) şi deasemenea odata cu mult aşteptatului Windows 8. Jocul presupune eliberarea unei bomboane prinse cu funie pentru a hrăni simpaticul monstruleţ, Om Nom.

Variante: jocul se poate accesa online sau prin intermediul smartphone-urilor. Online este disponibil la adresa http://www.cuttherope.ie/ din orice browser, cu posibilitatea unui nivel în plus pentru utilizatorii Internet Explorer 9.

3. Ballance

Descriere: jocul este dezvoltat de firma Atari, este foarte original, necesită multă răbdare şi presupune dirijarea unei sfere printr-un labirint aflat mult deasupra norilor. Un aspect interesant de urmărit în timpul jocului este forma pe care o poate lua sfera: aceasta îşi poate schimba materialul în piatră, lemn sau hârtie. Materialul bilei influenţează modul de manevrare şi “greutatea” sferei, de exemplu sfera de piatră se mişcă greoi şi poate muta cu uşurinţă obiecte, iar sfera de hârtie tinde să se mişte repede şi haotic, putând fi ridicată în aer de ventilatoare. Ai grijă însă, nu te abate de la traseu, sfera poate cădea cu uşurinţă dincolo de marginea zonei de joc.

Variante: jocul poate fi descărcat numai pentru PC.

4. Bloxorz

Descriere: deşi are o denumire mai neobişnuită, jocul este la fel de captiavant şi original ca cel prezentat anterior. Jocul de tip puzzle presupune deplasarea unui bloc de piatră printr-un labirint plan cu scopul final de al introduce într-o gaură. Blocul poate fi mutat prin rostogolire în poziţie culcată, ocupând două spaţii sau în poziţie ridicată ocupând un singur spaţiu, iar în gaură poate fi introdus numai prin ridicarea blocului chiar deasupra găurii. Atenţie la marginea labirintului, blocul se poate rostogoli în neantul negru.

Varinate: se poate juca doar online, fie pe site-ul original la adresa http://www.bloxorzgame.com/ sau pe site-ul de jocuri Miniclip, la adresa http://www.miniclip.com/games/bloxorz/en/

5. Entanglement

Descriere: după cum ii zice şi numele, jocul este o mare încâlceală. Scopul este de a folosi pe rând piese hexagonale pentru a crea un traseu cât mai lung posibil pe suprafaţa de joc. Acest traseu este definit de o linie roşie care trece de la un hexagon la altul după poziţionarea piesei curente. Traseul poate fi direcţionat prin rotirea piesei de joc. Ai grijă cum direcţionezi traseul pentru a nu ajunge sa te loveşti de margini sau de centru suprafeţei de joc.

Variante: jocul poate fi accesat doar online la adresa http://entanglement.gopherwoodstudios.com/. Scorul jocului poate fi înregistrat cu ajutorul contului de mail de la Google, Gmail.

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: