Mi-e dor

red-eight-logos-redeight1Până nu demult a fost vară. Cald…caniculă uneori (şi totuşi nu destul de cald încât să-mi doresc venirea iernii). Dar acum, ceva parcă se schimbă. Au început ploile. Natura este într-o schimbare. O schimbare care, eu cel puţin, o aştept de la începutul anului. Vine toamna. Anotimpul meu preferat. Ploile sunt doar începutul. O etapă de purifcare, nimic mai mult. Ceea ce urmează este mult mai interesant: vântul liniştit care încă nu este destul de puternic să desprindă frunzele pe care copacii ni le vor dărui mai târziu, dar care în schimb poartă sunete şi miresme, soarele care se lasă timid întrezărit printre norii albi, luminând un joc al culorilor cum numai natura poate oferi.

În aşteptarea unei noi toamne care să-mi umple sufletul, mi-am dat seama de un lucru: nu ţin minte să fi prins anul acesta o zi cu ceaţă. Mi-e dor de o zi cu ceaţă. Nu ştiu dacă într-adevăr a fost şi am uitat, sau pur şi simplu nu am fost în locul potrivit, dar însăşi idea unei astfel de zile mi se pare a fi o poveste prea frumoasă pentru un muritor de rând. O poveste în care lumea, aşa cum o ştim noi, este ascunsă complet, personajele sunt total izolate, forţate fiind să-şi continue netulburat activităţile într-un mediu ireal, în care nemişcarea pare eternă.

Când mă voi întoarce de pe acest tărâm magic, îţi voi povesti aventurile pe care le-am trăit şi personajele care mi-au ieşit în cale, întreg drumul de întoarcere la realitatea care ne defineşte vieţile.

mi dor

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: