Gânduri de noapte bună

red-eight-logos-redeight1Sfârşit de săptămână. Început de weekend. Doar o noapte le mai desparte. În timp ce ne pregătim de culcare, unii încercăm să retrăim, alţii încercăm să planificăm. Somnul e singurul care vine încet, fără să observăm. Putem doar să sperăm la o noapte neîntreruptă, odihnitoare. Până atunci lăsăm gândurile să ne invadeze. Ce am învăţat în această săptămână, ce puteam face altfel, ce am greşit. Apoi ne întoarcem speranţele spre viitor. Ce ne va aduce săptămâna care urmează, ce vom avea de făcut, care vor fi îndatoririle şi responsabilităţile noastre, cum vom putea să ne uşurăm viaţa, să aducem bucurie în primul rând nouă înşine şi celor din jur.

Până nu demult, lăsam trecutul să-mi întunece gândurile înainte de culcare. Şi nu doar cel de peste săptămână, ci trecut în adevăratul sens al cuvântului, ani de regrete. Soluţia atunci a fost să le acopar cu o pătură albă. Dimineţile au devenit într-adevăr mai liniştite. Dar nopţile au ramas la fel de întunecate, la fel de pustii. Astfel m-am decis să-mi întorc atenţia spre vise. Acele scurte povesti fără noimă, care se evaporau în momentul trezirii la realitate. Care în cel mai bun caz pluteau ca o ceaţă ireală peste câteva din primele momente ale dimeneţii.

Dar acele momente pot fi întâmpinate. Pentru ca ele cuprind iluzia amintirilor dintr-o viaţă anterioara, dintr-o lume paralelă. Voi aştepta visele cu gândurile libere. Trecutul e trecut, viitorul încă nu a avut loc. Voi spera la noi experienţe imposibil de trăit în lumea reală. Voi aştepta cu sufletul la gură reîntâlnirea cu cei dragi aflaţi la mare depărtare, sau cu cei care nu mai sunt demult printre noi. Voi lăsa subconştientul să-mi vorbească, să mă ajute. Şi cel mai important, mi le voi aminti dimineaţa cu o claritate de neegalat. Amintirile celor ce nu s-au întâmplat vor deveni mai mult decât ceaţa câtorva momente ale dimineţii. Vor deveni amintiri a celei de-a doua vieţi. O viaţă doar a mea. O realitate care pentru cei din jur va fi doar o fantezie. Şi vezi asta pe faţa lor, de fiecare dată când încerci să dai viaţa viselor, prin cuvinte, cu voce tare.

Aşa că, în această seară, lasă gândurile legate de trecut acolo unde le este locul, în trecut. Speranţele şi planurile pentru viitor mai pot aştepta, mâine e o nouă zi. Acum lasă somnul să te învăluie şi lasă visele să-ţi lumineze mintea şi să-ţi îmbogăţeasăa amintirile. Noapte bună şi vise plăcute!

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: