Jurnalul ceaiului de weekend 1 (5-7.01)

IMG_4810

Vineri – 05.01

Chiar și după prima săptămână din ianuarie, spiritul sărbătorilor este încă aproape. De la beculețele din pomul de crăciun și ornamentele de prin casă, până la mâncarea care pare să nu se mai termine. Singura care s-a decis totuți să strice atmosfera este zăpada care încă se face așteptată…de unii cel puțin.

În lipsa zăpezii totuși, am găsit un ceai care a reușit să întregească puțin atmosfera de sărbătoare. “Christmas Mistery”, cu arome deloc subtile de scorțișoară și cuișoare, m-a purtat într-o lume și un timp demult trecute, undeva lângă o sobă caldă, după o lungă după-masă la săniuș.

Și cum a fost prima săptămână din an? A început cum nu se poate mai bine, într-o zi de luni. După un sfârșit de an plin de sărbătoare, prima săptămână din orice nou an ar trebui să fie dedicată unei reflectări personale a fiecăruia dintre noi. Însă cu toții știm că acest lucru nu este posibil în fiecare an, motiv pentru care putem profita de întreaga lună ianuarie pentru a ne planifica restul anului. Dar nu lăsați să treacă prea mult timp pentru a nu termina apoi încă un an cu fraza “Cum de a trecut așa de repede anul ?”

Eu am reușit să profit de această săptămână întreagă. Astfel mi-am propus ca în anul 2018 să-mi duc la bun sfârșit cât mai multe din visele și ambițiile pierdute de-a lungul anului trecut.

Dar până una alta, să vedem ce ne aduce ziua de mâine.

Sâmbătă – 06.01

Astăzi a fost o zi plina de activitati. Dimineața a început cu deja ritualica vizită în târgul de vechituri. Aici mi-am amintit un detaliu omis în postările anterioare ale jurnalului. Pentru a mă putea bucura de orice fel de ceai în oricare parte a casei, trebuie să am grijă. Astfel, una dintre colecțiile mele este cea de suporturi de căni (sau coastere). Pentru primul weekend am ales un set special, potrivit cu tematica de sărbători, facut manual, pe care l-am primit cadou cu cațiva ani în urmă.

După masa de prânz a urmat o scurtă perioadă de odihnă, alături de aroma plăcută de scorțișoară a ceaiului. Fiind un ceai negru, a prins numai bine pentru o după-masă cinematografică: un film la cinema, urmat de o seară prelungită de filme, între prieteni. Astfel ziua de sâmbătă s-a topit încet spre duminică.

Duminică – 07.01

Dimineața a trecut neobservată. Pe la prânz am scuturat ultimele urme de somn cu o plimbare până la mall, cumpărături d-ale casei.

Restul zilei a fost dedicat plăcerii lecturii. Mi-am facut ultimul pliculeț de ceai “Christmas Mistery”, am căutat din nou șemineul descoperit vineri, și am citit pe rând din cele 3 carți care le am începute.

Se pare că weekendul acesta a fost unul relaxant, numai bun pentru a mă pregăti pentru ziua de luni, și o primă săptămână de lucru din acest an.

Ne auzim pe weekendul următor, o săptămână ușoara vă doresc!

jurnalul ceaiului de weekend 2 (12-14.01)

red-eight-logos-redeight1

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: