Jurnalul ceaiului de weekend 4 (26-28.01)

IMG_4835

Sâmbătă 27.01 – 8:15 a.m.

Încep cu o mică pauză organizatorică. Întrucât dintre cele 30 de sortimente de ceai din colecție, 15 dintre ele sunt ceai negru, am început să le iau într-o anumită ordine: ceai negru, de plante, verde, apoi iar negru și tot așa. Cele două ceaiuri albe din set vor alterna cu cel negru după ce se termină ceaiurile de plante și ceaurile verzi. Ultimele 5 săptămâni ale jurnalului vor fi doar cu ceai negru. Și cum ceaiul negru are efectul unei cafele, am decis ca primul din weekend să nu îl  beau vineri seara când ajung de la muncă, ci mai degrabă sâmbătă dimineața, la micul dejun.

Să revenim la a patra săptămână din an. După prima, cea mai frumoasă și a doua cea mai grea, săptămânile încep să intre într-un ritm oarecum normal. Luni mă dezlipesc cu greu de pat și de miercuri încep deja să număr zilele rămase până la următorul weekend. Singurele care sparg monotonia sunt micile momente de relaxare, fie ele planificate sau spontane.

Unul din aceste momente speciale a fost primul Club de Carte al anului. Clubul este o activitate lunară organizat de voluntari de la asociația AIVI, din care fac și eu parte. Luna aceasta am citit “Mireasa Tânără”, de Alessandro Baricco. O carte foarte ciudată care nu mi-a placut deloc, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, înafară de primele patru replici, nici una din cele ce se găsesc în carte nu are liniuțe de dialog. Apoi din cele nouă personaje care apar în carte, doar trei au nume proprii, restul fiind denumite simpl: Mireasa Tânără, Mama, Fiica, Tatăl, Unchiul și Fiul. Și ca să fie și mai mare confuzia, naratorul întrerupe des și brusc povestea pentru a prezenta diferite etape din creerea a însăși poveștii pe care o relatează. Dar n-am fost singurul cu această părere. Din cei 15 oameni prezenț la această ediție, aproape jumătate din ei și-au exprimat confuzia și nemulțumirea.

 

Și totuși a fost o ediție specială a clubului. Acest lucru s-a datorat faptului că micului nostru grupuleț s-a alăturat însăși traducătoarea carții. Așa am aflat că cel puțin o parte din aspectele care ne-au nemulțumit au fost făcute intenționat, în numele artei. Am mai aflat de asemenea că fiecare carte a lui Baricco este scrisă într-un mod complet diferit de celelalte. Și am mai aflat că după o carte de-a lui s-a făcut unul din filmele mele preferate “The legend of 1900”.

A fost o săptămână frumoasă și relaxantă. Sper ca și weekendul să continue în același ritm.

Duminică 28.01 – 8:43 a.m.

Se pare că ritmul s-a păstrat. Sâmbăta a fost relaxant de frumoasă. Sau frumos de relaxantă. Plimbarea obișnuită în targul de vechituri a fost înlocuită cu o tură prin mall. Mi-am oferit serviciile de expert în d-ale cumpărăturilor unei prietene care a pornit în căutarea unui telefon nou. Cristina este foarte mulțumită de alegerea facută, și se bucură deja de noua ei achiziție.

Am profitat împreună de vremea însorită și ne-am continuat aventura în oraș, la un alt eveniment inedit din Cluj, Bazarul de Lucruri Gratis. Am așteptat demult această primă ediție din an deoarece aveam deja strânsă o plasă de lucrușoare drăguțe de care vroiam să se bucure și alții. Dar n-a fost chiar o donație, am găsit și eu câte ceva de luat de la bazar:

IMG_5199

Luni 29.01 – 6:35 a.m.

Nu credeam să existe o zi de luni care să pară cel puțin ca orice alta zi. Mă pregătesc de lucru, beau un ceai și mă gândesc la ziua de ieri. O zi marcată de două evenimente demne de sfârșit de ianuarie.

Primul eveniment a fost o mică sesiune foto într-un loc mai neobișnuit din oraș. Nu vreau să dau alte detalii, pozele merită o postare separată aici pe blog, cât de curând.

Cel de-al doilea eveniment care a încheiat ziua a fost tot un eveniment dedicat iubitorilor de cărți, organizat de aceași asociație AIVI, intitulat simplu “Schimb de cărți“. Evenimentul are loc în ultima duminică a fiecărei luni, în locația parteneră, Hash Bar, din Cluj. După cum îi spune și numele, evenimentul presupune un schimb liber și organizat de cărți între participanți. Localul ne pune la dispoziție o atmosferă placută în care putem vorbi despre cărți și să descoperim noi aventuri în paginile acestora.

jurnalul ceaiului de weekend 5 (02-04.02)

< weekend-ul anterior

red-eight-logos-redeight1

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: