Jurnalul ceaiului de weekend 5 (02-04.02)

IMG_5203

Vineri 02.02

O săptămână lipsită de evenimente. Patru zile identice de marți, căci luni este doar una. Nici chiar cea de azi, prima din cele trei dedicate relaxării nu s-a deosebit de restul. Cel puțin până spre seară, când am ajuns să aranjez scena de ceai.

Nu toate seturile de coastere din colecție sunt unicate, unele le am în mai multe variante. Cum este cazul și acestor două seturi făcute din pâslă, în două combinații diferite de culori. Datorită materialului textil, acestea se “agață” cu ușurință de funalul de rafie al decorului. Și faptul că fiecare suport este compus din 3 discuri concentrice permite ca cele câteva suporturi să împânzească întreg decorul.

În centrul acestui decor dezlănțuit se află un ceai exotic cu un nume pe măsură, “Mate Aguante“. Denumirea parcă desprinsă dintr-o carte de aventuri m-a făcut să întorc repede pliculețul și să citesc descrierea de pe spate: “Mate este o băutură etnică preparată dintr-o tufă mereu verde originară din America Latină. În compoziția îndrăzneață Mate Guarante se combină armonios o ușoara aromă de citrice cu savoarea  originală și plină de energie a băuturii tradiționale specifice triburilor Indio. Mate Guarante reîmprospătează și revigorează, îmbunătățeste puterea de concentrare”.

Cu o astfel de aromă, weekendul va fi cu adevărat relaxant.

Sâmbătă 03.02

Astăzi am reușit să fac încă o ieșire în târgul de vechituri în compania a trei prieteni. Captura de obiecte a fost una foarte variată: mascota-ursuleț a unui faimos magazin londonez, 9 modele foarte mici de avioane, un trandafir negru din porțelan, două figurine Omnom, personajul principal din jocul Cut the Rope, două machete ale unor mijloace de transport în comun ale companiei germane Deutsche Bahn, o foarte folositoare cutiuță de păstrat euro-cenți, o replică a unui medalion magic din universul Harry Potter și nu în ultimul rând, un nou set de coastere.

 

Duminică 04.02

Ultima zi din weekend, ultimele clipe cu aroma absolut deosebită a ceaiului Mate Guarante. Zi de relaxare dedicată exclusiv cititului. Am început cele două cărți ale lunii februarie de la Clubul de Carte Cluj: “Preaiubită”, scrisă de laureata premiului Nobel pentru literatură, Toni Morrison și “Totul este iluminat” scrisă Jonathan Safran Foer.

Acum sunt pregătit de o nouă săptămână. Ne auzim pe weekendul viitor!

jurnalul ceaiului de weekend 6 (09-11.02)

< weekend-ul anterior

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: