Jurnalul ceaiului de weekend 6 (09-11.02)

IMG_5227.JPG

Vineri 09.02

“Tempus fugit”. Una din expresiile mele preferate din latină. Dar și cea mai de temut. Pentru că timpul chiar fuge. Așa a mai trecut o săptămână pe lânga mine, ca și cea dinainte. Se întâmplă uneori să cazi în capcana rutinei și dacă nu ești atent, astfel pot trece zile, săptămânii, uneori luni întregi fără să observi. Și ajungi în luna decembrie să te întrebi cum de a trecut anul așa repede. Pentru că timpul fuge.

Dar este în puterea noastră să-i punem frâie. Să-i dam însemnătate și să-l încetinim. Să ne dedicam timpul nouă înșine în primul rând. Să descoperim acele lucruri care ne fac fericiți și care dau valoare timpului nostru personal. Acestea sunt pasiunile nostre, scopul nostru în viață. Activități, momente și oameni care să încetinească timpul. Și care, în mod ideal, să ne facă să trăim veșnic.

Sâmbătă 10.02

Pe cat de mult îmi place să descopăr noi arome, mă bucur în egală măsură să retrăiesc momente plăcute. Și asta pentru că aroma ceaiului Green Melissa nu-mi este complet necunoscută. Pe la noi se găsește în varianta “ceai de măr verde cu Melissa”. Nu prea i-am dat atunci atenție, dar acum am fost curios ce este defapt partea de “Melissa” din ceai. Așa am aflat că este o plantă înrudită cu menta și că are un termen echivalent în română, “roiniță”. Descrierea de pe spatele plicului prezintă avantajele combinării ceaiului verde cu aromele de mentă și lămâie pentru a da un efect de relaxare cu care m-au obișnuit deja ceaiurile verzi Greenfield.

Am profitat de această reîntâlnire pentru a-mi reaminti care sunt pasiunile mele, cu ajutorul cărora voi lupta împotriva timpul neînsemnat care vrea să treacă în fugă pe lângă mine. Astăzi am început prin am face ordine prin instrumentele necesare. De maine mă apuc de treabă!

Duminica 11.02

Desi n-am scris frumos chiar de la inceput, de cand ma stiu mi-a placut sa experimentez. Am inventat fonturi inainte sa descopar calculatorul, iar in facultate am schimbat felul in care scriam doua litere pentru simplu motiv ca nu-mi placea cum le scriam de obicei. De atunci mi-am imbunatatit scrisul de mana, am redescoperit placerea de a scrie cu stiloul si nu am incetat sa experimentez.

Insa tot atunci am descoperit si designul grafic. Acesta mi-a oferit in mediul digital posibilitati infinite de experimentare, atat cu scrisul cat si cu forma si culoarea. Scrisul de mana si stiloul au trecut incet pe locul doi si cu o perioada lunga de timp au fost chiar uitate.

In urma cu cateva luni am devenit nostalgic si mi-am cumparat un stilou. Apoi am descoperit caligrafia si mi-am construit un arsenal de stilouri speciale, penite, cerneluri si markere. A sosit timpul sa experimentez din nou cu scrisul de mana.

2018-02-11 21.14.272018-02-11 21.29.382018-02-11 21.54.49

jurnalul ceaiului de weekend 7 (16-18.02)

< weekend-ul anterior

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: